Syabas Malaysia!

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dengan izinNya, Malaysia telah berjaya merangkul kejayaan sebagai juara Kejohanan Bola Sepak Piala Suzuki AFF 2010 menerusi agregat 4-2 - penantian 14 tahun oke~

Walaupun Mohd. Safee Mohd. Sali dinobatkan sebagai best player (no doubt he is), tapi dihati 'Aini Khairul Fahmi Che Mat adalah hero sebenar ^____^ Sangat kagum dengan kebolehan beliau. Dah lama pasukan Malaysia takde wow factor macam tu. Overall, the whole team played it very well. Great. Rasa macam pasukan lama telah diculik Ultraman dan dipancarkan laser (oooopppppsss!) sehingga termutasi menjadi lebih baik. Hahahaha.

Di penghujung dekad ini, akhirnya Malaysia mempamerkan kesungguhan dan mutu perjuangan yang kembali menarik kepercayaan peminat bolasepak negara. Harap prestasi baik ini dapat dikekalkan. Janganlah bermusim - juara sekali kalahnya berkali-kali :)
To Fahmi: All the best. Jangankan aweks, cewek-cewek sekelian pun menaruh harapan yang tinggi terhadap kamu sekarang. Semoga dapat maintain prestasi yer~

Syabas Malaysia!

Nota kaki:
Bersorak sampai sakit kepala dan sakit tekak bersama budak-budak serumah. Habis jatuh saham keayuan masing-masing. Wahahahahaha~

Dalam kotak:
Alang-alang sepak bola, biar berjuang macam anak jantan. Tak payah nak berlakon tergolek-golek tengah padang dan mengadu mencari alas an kekalahan. Bak kata wartawan Kosmo!: “Namun, Khairul Fahmi membuktikan dirinya tidak selembik penjaga gol Indonesia, Markus Harison yang 'alah' dengan pancaran laser ketika aksi final pertama di Kuala Lumpur, Ahad lalu.”

Wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

Goodbye Ben Jern

Celebrate the Love: Bones and Booth

Getting Out of the Slump