Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

InsyaAllah - Versi Bahasa Melayu

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, akhirnya InsyaAllah versi Bahasa Melayu ^____^

Wassalam.



InsyaAllah
Maher Zain

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Kembalilah....
Kepada yang Esa
Yakin padaNya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...
InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Daa January

Assalamualaikum,

Today is the last day of January. Sigh. I'm going to miss January very much. I have a special place for January in my heart. Everything happened within the month of January usually become significant to me. I naturally paid careful attention on these 31 days. So it's a norm to make each day as beautiful as it can be.

During my younger age, January is the most anticipated moment for me and my two aunties. We were born in January: January 1st would be Achik's, January 2nd would be Atih's and mine on the 13th. We always try to celebrate our birthday together. Most of the time, the celebration came early in December - the perfect holiday for each of us. As we grew older, we rarely get the chance to do this anymore. My aunties are busy with their family and kids and I am busy with my own life.

But yes, we still love January - it's our time ^___^ No distance is too far and no mountains are too high when you have unconditional love in your heart.

As much as …

Sedetik dan Selebihnya

Assalamualaikum,

Kalau tak silap pernah tahu akan hasil kerja terbaru KRU - Hikayat Merong Mahawangsa ni. Dan rasanya tak bercadang nak tonton pun. Hahahaha. Tapi oleh kerana Sedetik Lebih adalah official soundtrack, ada harapan untuk 'Aini pegi tonton kot ^____^ Dah terbayangkan macam mana lagu ni akan membangkitkan perasaan filem tersebut.

Sedetik Lebih... Ciptaan sepenuhnya oleh Edry Abdul Halim. Wow! Melodi bagus, lirik pun bagus. Nampaknya Edry memang dah put the most effort on this project. Lagu ni juga diiringi oleh 40 orang pemuzik orkestra profesional - pertama kalinya dalam sejarah. Klip video arahan Yusry Abdul Halim, kos pembikinan RM30 ribu, diselesaikan dalam masa sehari je.

Kalau namanya hasil kerja KRU, kesan khas wajar bagus. Harapannya skrip, arahan dan lakonan bagus jugaklah. Nama pun filem kan...
Hikayat Merong Mahawangsa... kos pembikinan: RM8 juta!

Selamat ber-feeling dengan lagu Sedetik Lebih~
Hikayat Merong Mahawangsa menemui penonton di pawagam Mac 2011...

More:

Kisah Cik Nadia Bukan Nama Sebenar

Assalamualaikum,

Rasa sengal dengan pendengar Hot FM, Cik Nadia Bukan Nama Sebenar. Seronok yer, hantar SMS pengakuan sukakan 'hak orang' ke stesen radio. Siap bagitau sedang in a relationship dengan tunangan orang yang dah nak kawen. Hello Cik Nadia Bukan Nama Sebenar! Obviously apa yang you buat tu salah. Takde nya boleh ke, tak boleh ke oke. SALAH!

Memang la setiap orang ada ujian masing-masing. So you nak kata yang you memang ditakdirkan untuk 'fall in love with unavailable guys'?? That that is your obstacle in life?? Sigh. Cik Nadia Bukan Nama Sebenar, pernah tak terfikirkan hikmah Allah bagi manusia akal...

Pernah tak you terfikir perasan wanita lain yang boifren/tunang dan hubby nya you berskandal? Kalau boifren/tunang/hubby you buat you macam tu, so how?! You boleh lagi tersenyum hantar SMS kat Hot FM bagitahu yang you nih pasrah jadi mangsa skandal? Dan takde maknanya gak nak kata 'bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi'. Patutnya you sebagai perempuan …

Lelaki Hari Ini

Assalamualaikum,

Alahai lelaki hari ni... Dah semakin cantek. Hahaha. Bukanlah kata dah tak maskulin atau bukan lelaki, tapi tu lah... dah banyak ciri-ciri perempuan. Kawaii kata orang.

Kalau dulu-dulu orang lelaki guna kosmetik - pakai bedak pun cukup la - harus kena kutuk kot. Sekarang ni jangan kata bedak: foundation, eyeliner [liquid, oke... Ai pon tak reti nak guna], pencuci muka yg mencerahkan kulit - dulu lelaki, moisturizer... You name it. Padahal dulu kalo lelaki tu berkulit sawo matang dek kerjanya, yang itulah yang menjadi pujaan hati.

Kalau dulu-dulu lelaki berambut panjang tu kutu embun dan kutu rock je. Lelaki baek-baek yang jadi idaman abah mertua semua berambut kemas. Lagi macho kalo potongannya gaya tentera. Uuuuiissshhh! Sekarang rambut lelaki sama ikal je dengan rambut perempuan. Lebih ikal kot... Siap potongan pon berfesyen sakan. Kaler pon dah macam-macam kaler dari yang tak berapa macam manusia sampai la yang harus macam alien.

Dulu yang wanginya perempuan je. Yang l…

Another Year - 27th Birthday

Assalamualaikum,

"No wise man ever wished to be younger."
- Jonathan Swift

I believe above statement suit me!
Thinking that I am one year older give me a wrinkle, but thinking that I am one year wiser light up the day and makes me feel much better ^____^ I did not recall being this pessimist about birthdays, so it is a sign of a wiser me when birthday finally made up to the list of concerns. Hahaha.

Alhamdulillah, praises to Allah for His Kindness I am here for my 27th birthday. May His Blessings be with me all the way and may His Guidance be with me so that I am always on the right path to find Him. And, the most important thing, may each age blessed. Amiin. I never really that excited about birthday cakes. I never had any surprise birthday celebration. I don’t handle surprises well and when my housemates did last night – earlier as everybody need to sleep – I was near to panic shock. Hahaha. Chocolate strawberry cake, yummy! It was awesome to see so many candles on one cake ^_…

The Tourist: Loving the Dresses

Assalamualaikum,

The trip to watch The Tourist was mostly motivated by Johnny Depp. Another motivation would be the collaboration between Johnny Depp and Angelina Jolie - I'd like to see the outcome when these two stars meet in one movie. Well, even with these two stars The Tourist was not one of great movie for 2011.

Elise Ward is the only thing that saves The Tourist from being rated as a yawn-movie. I have no expectation for this movie (cause the idea of Depp and Jolie doesn't sound that captivating), but as soon as Elise Ward made her first appearance on the screen, I totally forgot about Depp. Hahaha. Angelina Jolie portrayed an elegant lady very well. I am so glad. She have the charisma that really makes people turn and look at her - not just as a character in a movie but in reality. Johnny Depp on the other hand did not make it to the surface. He is just another character in a movie, falling in love with the lady. [I couldn't believe I said this about Johnny Depp...]

A…