Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

Anak

Assalamualaikum,

Seronok tengok wanita-wanita mengandung sekelian. Tumpang excited jugak tunggu hari bersalin kawan-kawan. Rasa sejuk hati dan seronok bila kawan-kawan cerita pasal pregnancy... bertambah-tambah lagi bila tengok gambar babies yang montel dan comel.

Orang upload gambar anak, aku pun upload jugak gambar anak... tapi anak orang lain la.
Orang sibuk shopping baju anak-anak, aku pun sibuk shopping gak... tapi untuk anak orang lain jugak.
Kereta orang lain ada mainan anak-anak, kereta aku pun [bakal] ada mainan anak-anak... tapi untuk anak orang lain lagi...
Orang lain beli socks, mittens, baby shoes untuk anak, aku pun sibuk beli jugak... tapi untuk gantung dalam kereta!

^____^ Hehehe~

Nota Kaki: Hasilan gambar terbaik dan yang paling menggembirakan aku bila pegang kamera adalah gambar anak-anak yang pelbagai ekspresi. Boleh jadi penawar hati yang lara.

Wassalam.

A New Day...

Assalamualaikum,

While listening to Celine Dion's A New Day Has Come, I suddenly feel so determine to start a new life. I just want to move on and never going to turn back... ever again. I refuse to allow the same thing to break me over and over again. It's time to end these entire nuisances.
"Let the rain come down and wash away my tears
Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun
A new day has come
Where it was dark now there's light
Where there was pain now there's joy Where there was weakness, I found my strength."
A new day has come.
It has to... it must...
InshaAllah.
Wassalam.




A new day has come…

I was waiting for so long
For a miracle to come
Everyone told me to be strong
Hold on and don't shed a tear

Through the darkness and good times
I knew I'd make it through
And the world thought I had it all
But I was waiting for you

Hush, love

I see a light in the sky
Oh, it's almost blinding me
I can't believe
I've been touched b…

Turn to Him

"I'm so tired but I can't sleep
Standin' on the edge of something much too deep
It's funny how we feel so much but we cannot say a word
We are screaming inside, but we can't be heard"

Assalamualaikum,

If you need a listener, the best listener is Allah. Tell Him all you need to tell.
The Holy Quran is His words, listen to Him.
Solah on the other hand, is the way to communicate with Him.
Pray to Him.
Wassalam.

Salam Aidiladha

Assalamualaikum,

Salam Aidiladha.
Memetik kata-kata dari Majalah Solusi; marilah 'sembelih' kecintaan terhadap dunia.
Marilah kita hayati erti sebenar 'pengorbanan'.

Dalam perjalanan ke ofis pagi tadi, terdengar satu respons pendengar terhadap topik di Hot FM. Ceritanya, keluarga pendengar tersebut tak suka dengan pilihan hatinya. Sebagai 'pengorbanan' untuk cinta tersebut, pendengar ni tetap meneruskan perhubungan cinta tersebut dan buat tak tahu je dengan pendapat keluarganya. Penutupnya dia dengan bangga berkongsi, selepas 4 tahun akhirnya keluarganya terima juga pilihan hati tersebut.

Begitu definisi 'pengorbanan' kita.
Melukakan hati keluarga demi seseorang yang bukan sesiapa - pun boleh mengaku sebagai 'pengorbanan' bersempena Aidiladha.

Semoga Allah merahmati umat Islam sekelian dengan kecintaan terhadapNya yang berterusan.
Ameen.
Sebagai penutup dan peringatan terhadap diri sendiri, kenangilah kisah korban putera Nabi Adam Habil dan Qabil serta k…

In the Oven

Assalamualaikum,

Hurt.
What else can I say about it?
Being hurt?
I have nothing to say about it.
Hurting.
Someone always feel something.
Someone not yet do the thinking.
Amazing.
Some think more.
Some think less.
Some never think.
A common sense for a person.
A life lesson for another.
Not even close to other's thought.
What a disappointment!
Don't you have brain; I'd really want to ask.
But that would sound harsh.
Being harsh would make us equal.
So have your part of the cake.
I have plenty in the oven.
You are what you eat.
I am what I cooked.
A pinch of salt.
A tablespoon of sugar.
A generous amount of everything.
Chances are all we have.
It ticks.
Tick tock tick tock.
Don't miss it.

Wassalam.

Yang Bernama Cinta

Assalamualaikum,

This is something I found during my student years and when love was saturated in the air. The English version was actually presented in Joseph's English class.


Yang Bernama Cinta

Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu
berdebar kencang dan suaramu tersekat di
dadamu?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan
mata darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu
ia ada di sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang
diinginkan semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu
menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai
hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan
matanya membuat hatimu melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana
kamu mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa
setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?
I…